(huis)dieren

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Mystique » 02 aug 2007 20:56

Ik open toch maar een topic. Voor vragen over je huisdieren, ervaringen uitwisselen, kennis uitwisselen en discussies. Als het gaat lopen dan want, is de mens wel werkelijk geinteresserd in zijn of haar huisdier?

Nu denkt de trouwe lezer vast, daar heb je Mystique weer met haar gezever over dieren.. Nou ja, sorry.. Wat ik weet deel ik graag, ik wil graag mensen helpen met vragen als ik dat kan en ik gun dieren en zo goed mogelijk leven. Even kort wat van mij, we hebben al huisdieren vanaf dat ik klein ben, ik werk nu ruim 2 jaar part-time op de dierenafdeling van een tuincentrum, ik heb me ook zelf heel erg verdiept in huisdieren, en dan vooral aquaria. En ik ben werkzaam bij de dierenambulance maar dat kan ik ook alleen maar doro mijn werk en door veel zelfstudie.

Ik ben niet perfect, niet geschoolt, dus verbeteringen zijn welkom, maar er zijn bediscussieerbare punten.

Derde keer dat ik dit stukje opnieuw begin. Het is wat veel informatie om in een topic te stoppen.

Wat korte informatie over een aquarium:
Iedereen kent kraanwater. Wat niet iedereen weet is dat kraanwater niet overal hetzelfde is. Water is juist heel verschillend. Ons kraanwater is praktisch dood. Er zitten nauwelijks levende bactieriën in, dit is om onze gezondheid. Wel zit er een geringe hoeveelheid chloor in. Voor mensen onschadelijk, voor vissen schadelijk. Voor een aquarium is levend water heel belangrijk, ook zijn er middelen in de handel die het chloor uit het water halen en schadelijke metalen binden. In hoeverre dit werkzaam is durf ik geen uitspraken over te doen. Water heeft ook bepaalde waterwaardes. Hardheid, zuurtegraad en de nitriet is het belangrijkst. Iedere vis heeft zijn eigen voorkeur. De ene vis belieft hard, alkalisch (zuur) water, zoals een guppy, de andere juist heel zacht water. De hardheid van het water is beïnvloedbaar door middelen, maar ook door er kalkhoudende producten in te doen. Deze gevenkalk af waardoor water harder word. Water word minder zuur door bijvoorbeeld over turf te filteren, zuurder krijgen zijn middelen voor in de handel.

De bacteriecultuur die er in een aquarium behoort te zijn is erg belangrijk. Bacteriën zorgen voor de afbraak van schadelijke stoffen, dus houden het water in goede conditie. Bacteriën krijg je door een aquarium in zijn geheel op te starten, alles er in te doen behalve de vissen (vissen voegen niets toe aan het water, ze vervuilen alleen maar. ) komt de bacteriecultuur vanzelf op gang. Hoe dat exact zit durf ik geen uitspraken te doen. Bacteriën zijn ook te verkrijgen in flesjes voor de ongeduldige mens. Doe je de vissen er toch gelijk in, is de kans groot dat je een overschot aan afvalstoffen krijgt, waardoor de algen welig gaan groeien, het water troebel word, de kans op een nitrietpiek enorm is.. Een nitrietpiek is een piek van de schadelijke stof nitriet, waar vissen onherroepelijk schade van ondervinden. Of ze gaan dood, of ze raken verminkt.

Goudvissen:
De goudvis het in het latijns Carassius auratus.

Familie        : Cyprinidae
Herkomst        : Oorspr. China, nu wereldwijd
Lengte vd vis        : tot 36 cm
Min.lengte aquarium       : 100 cm
Nederlandse naam       : Goudvis

Deze vis is eigenlijk niet echt geschikt voor de huiskamer. Omdat hij nogal groot kan worden en een vrij lage watertemperatuur kan verdragen is hij beter geschikt voor de vijver. Het water moet regelmatig ververst worden. (tot een kwart per week)

Het zijn alleseters in grote hoeveelheden. Zorgen voor voldoende variatie.

Bron

Onder de goudvissen horen ook de schattige sluierstaartjes. Ik kan nog uitwijden over de (vaak gruwelijke) kweekvormen van deze vis als daar behoefte aan is.

Waar het mij om gaat is de lengte en de vervuiling. Goudvissen horen 20 tot 50 jaar te kunnen worden. De kweekvorm is inmiddels zo verzwakt dat 10 jaar al erg oud is. Meestal gaan ze eerder door door slechte verzorging. De goudvis, ook de sluierstaartvorm, hoort 40 centimeter lang te kunnen worden. Een vis hoort 6-8 keer zijn eigen lengte te kunnen zwemmen. (en niet in de rondte nee, voor de slimmerikken onder ons!) Bij velen zal de vraag opborrelen, maar vissen groeien toch naar de grootte van de bak? Ja en nee. Vissen misvormen naar de grootte van de bak. Een goudvis die je te klein houd misgroeit dus. Dat zie je vaak niet, maar doordat de vis zo klein blijft raakt de vis dus niet volgroeit, dus zal eerder dood gaan. De organen van de vis zijn niet volgroeit, de hersenen niet, dus zal de vis langzaam dood gaan aan zuurstoftekort. (de slechte omstandigheden in den vissenkom helpen daar nog een handje aan mee) En bovendien, waarom zou je een vis willen misvormen? Omdat het zo gezellig staat op de tafel?

Wat ik vind van vissen in saaie aquaria en vissenkommen, wat doe je een dier aan als je hem in een ruimtetje stopt waar het dier niets kan doen? Fijne steentjes zijn al een plezier extra, de goudvis zoekt zijn voedsel op de bodem en daar zijn kleine steentjes goed voor geschikt. Glasdingen en grove steentjes geven de vis niets te doen dan rondjes zwemmen en de plant slopen die, als de vis geluk heeft, in de kom staat. Dus ontneem je het dier ook nog eens zijn natuurlijk gedrag. En het voordeel van fijne steentjes is dat het voer op de steentjes blijft liggen, zodat de vis wel kan eten, en er dus minder vervuiling is van rottend voer.

En dan nu de vissenkom!
Waarom ben ik zo fel tegen deze mislukte vaas? Ja, het staat mooi! Het ziet er toch gezellig uit.. Vind je ook niet? Maar...

-De kom is rond. Misvormend. De lichtval in de kom is erg raar. Dit zorgt voor verschillende slechte omstandigheden. De temperatuur in de kom wisselt snel, wat niet goed is voor de vis, en de lichtval zorgt voor stress, stress zorgt voor ziektes en is ook niet goed voor de vis;

-Kommen hebben geen goede mogelijkheid tot uitwisseling van stoffen als zuurstof, waardoor de vissen eigenlijk constant in zuurstofarm water zwemmen;

-Door de kleine ruimte, geen filter is de kom snel vervuilt. Zo snel, dat je een kom eigenlijk om de twee dagen opnieuw van water moet voorzien. Vervuiling zie je niet altijd, als je de waterwaardes gaat meten zul je die zeker wel tegen komen. De hoge nitrietwaarde zorgt voor beschadiging aan de ademnhalingsorganen;

-Geen afwisseling en te weinig ruimte.

Voordelen:
-Geen enkele.

Onderhoud:
Een vissekom moet minstens 1 keer in de week helemaal leegeghaald worden. De steentjes moeten uitgespoeld worden, zonder zeep zoals Tom al zei, omdat zeep giftig is voor vissen. je mag ook nooit met je handen in het water of voeren als je ze net gewassen hebt, handcreme gebruikt, gel, haarlak, wat dan ook. Dit kan in het water komen en de vissen kunnen er dood aan gaan. Dit geld uiteraard ook voor aquaria.
Een aquarium kun je schoonmaken door een stuk tuinslang te nemen, de ene kant in het aquuarium te hangen en aan de andere kant kort te zuigen zodat het water over het hoogste punt is, dan loopt het aquariuam vanzelf leeg en kun je gelijk het vuil van de bodem afhalen. In principe ververs je 1/3 van het water ongeveer 1 keer in de 1-3 weken. (hangt van de grootte, de visbezetting en de tijd dat de bak staat af) Het filtermateriaal maak je 1x in de 4 weken schoon in de emmer water die je wegdoet! Maak je het filtermateriaal onder de kraan schoon, dood je alle bacteriën.

Voer:
Leuk he, visjes voeren. Alleen word er vaak teveel en te weinig gevoerd. 1 keer per dag een kwak in het water. In het ideaalste geval krijgen vissen echter 2-3 keer per dag een héél geringe hoeveelheid voer. Vissen zijn altijd hongerig en kunnen zichzelf letterlijk dood eten! Goudvissen, welke vorm dan ook, moeten zinkend voer hebben. Goudvissen zijn namelijk gulzige eters, geef je ze drijvend voer, happen ze lucht naar binnen waardoor ze zwemblaasproblemen krijgen en de vis op zijn kop gaat zwemmen. Niet dodelijk, ook niet prettig, wel stressvol waardoor de vis indirect er toch aan dood gaat. Dit kan overigens ook komen door zuurstoftekort, als ze lucht gaan happen kunnen ze ook zwemblaasproblemen krijgen.



Een vis is een vis. Het is geen mens. Maar het is wel een dier. Alhoewel wij dat vaak vergeten, ik houd niet van mijn vissen, maar ik wil ze wel een zo goed mogelijk thuis geven omdat ik vind dat ze daar recht op hebben. De hond laten we iedere dag uit, maar de vis kan creperen in zijn kommetje. Waarom is een hond meer waard dan een vis?



Overigens gaat het nu even alleen over vissen, als ik puf over heb schrijf ik een stuk over overige dieren
Al het goede aanvaarden we van God, zouden we dan het kwade niet aanvaarden?’

Job 2:10
Avatar gebruiker
Mystique
CrediShark
CrediShark
 
Berichten: 6934
Geregistreerd: 20 dec 2005 21:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Thorgrem » 02 aug 2007 20:58

Leuk topic. De openingspost doet me een beetje denken aan een "dit is mijn spreekbeurt" topic.
Thorgrem
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 13648
Geregistreerd: 21 jan 2006 15:09
Woonplaats: Salland
Heeft bedankt: 280 keer
Is bedankt: 392 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Tombodombo » 02 aug 2007 21:00

Hahaha, indd!!
Je weet er wel veel van zeg!!
Tombodombo
CrediGup
CrediGup
 
Berichten: 118
Geregistreerd: 13 jan 2007 12:33
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Mystique » 02 aug 2007 21:00

Quote:
Op donderdag 02 augustus 2007 21:58:18 schreef Thorgrem het volgende:
Leuk topic. De openingspost doet me een beetje denken aan een "dit is mijn spreekbeurt" topic.

* Mystique gaat iemand heel hard slaan straks.


Weet je niet hoeveel tijd dit me heeft gekost lolbroek.
Al het goede aanvaarden we van God, zouden we dan het kwade niet aanvaarden?’

Job 2:10
Avatar gebruiker
Mystique
CrediShark
CrediShark
 
Berichten: 6934
Geregistreerd: 20 dec 2005 21:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Thorgrem » 02 aug 2007 21:02

Quote:
Op donderdag 02 augustus 2007 22:00:14 schreef Mystique het volgende:
[...]
* Mystique gaat iemand heel hard slaan straks.



Weet je niet hoeveel tijd dit me heeft gekost lolbroek.

Ho ho, het was positief bedoeld.

Ik geniet er altijd erg van als kinderen in mijn klas een spreekbeurt houden en ik genadeloos mag beoordelen.
Thorgrem
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 13648
Geregistreerd: 21 jan 2006 15:09
Woonplaats: Salland
Heeft bedankt: 280 keer
Is bedankt: 392 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Annatar » 02 aug 2007 21:13

Mijn goudvissen leven al 8 jaar en ze hebben nog nooit op hun kop gezwommen terwijl ik ze wel "verkeerd" voer. Hoe kan dat?
"Er is meer dan genoeg licht voor diegene die ernaar verlangt om te zien."

-Ali ibn Abu-Talib
Avatar gebruiker
Annatar
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 15370
Geregistreerd: 22 feb 2004 15:29
Heeft bedankt: 125 keer
Is bedankt: 159 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Mystique » 02 aug 2007 21:26

Niet iedere goudvis word er ziek van. Het is een beetje een: Beter voorkomen dan genezen beleid. Sowieso zijn de sluierstaarten er gevoeliger voor.

Sommige worden 10 of ouder met drijvend voer.
Al het goede aanvaarden we van God, zouden we dan het kwade niet aanvaarden?’

Job 2:10
Avatar gebruiker
Mystique
CrediShark
CrediShark
 
Berichten: 6934
Geregistreerd: 20 dec 2005 21:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Annatar » 02 aug 2007 21:28

Quote:

Op donderdag 02 augustus 2007 22:26:25 schreef Mystique het volgende:
Niet iedere goudvis word er ziek van. Het is een beetje een: Beter voorkomen dan genezen beleid. Sowieso zijn de sluierstaarten er gevoeliger voor.

Sommige worden 10 of ouder met drijvend voer.
In elk geval bedankt voor de adviezen. Dat voeren ga ik vanaf morgen verbeteren en ik zal ook kijken of een bak kan vinden i.p.v. een kom.
"Er is meer dan genoeg licht voor diegene die ernaar verlangt om te zien."

-Ali ibn Abu-Talib
Avatar gebruiker
Annatar
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 15370
Geregistreerd: 22 feb 2004 15:29
Heeft bedankt: 125 keer
Is bedankt: 159 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Tombodombo » 02 aug 2007 21:30

Wij hadden vroeger altijd 2 goudvissen, maar die zijn -door slechte verzorging- overleden..
Sindsdien hebben we geen goudvissen meer.

We hebben wel een hond
Tombodombo
CrediGup
CrediGup
 
Berichten: 118
Geregistreerd: 13 jan 2007 12:33
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor audacity » 02 aug 2007 22:04

honden zijn cool, maar daar heb je vooral veel tijd en ruimte voor nodig.
audacity
CrediShark
CrediShark
 
Berichten: 5622
Geregistreerd: 24 maart 2007 16:48
Heeft bedankt: 2 keer
Is bedankt: 4 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Annatar » 02 aug 2007 22:06

@Mystique:
Misschien zou je erbij kunnen zetten dat het niet verstandig is om je vissenbak schoon te maken met een of ander schoonmaakmiddel dat daarna in het water kan komen. Het klinkt misschien logisch maar ik heb mensen gezien die het zo doen. Dat kan nooit goed zijn voor die beestjes.
"Er is meer dan genoeg licht voor diegene die ernaar verlangt om te zien."

-Ali ibn Abu-Talib
Avatar gebruiker
Annatar
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 15370
Geregistreerd: 22 feb 2004 15:29
Heeft bedankt: 125 keer
Is bedankt: 159 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Mystique » 03 aug 2007 07:08

Quote:

Op donderdag 02 augustus 2007 23:06:25 schreef Tom het volgende:
@Mystique:
Misschien zou je erbij kunnen zetten dat het niet verstandig is om je vissenbak schoon te maken met een of ander schoonmaakmiddel dat daarna in het water kan komen. Het klinkt misschien logisch maar ik heb mensen gezien die het zo doen. Dat kan nooit goed zijn voor die beestjes.
Hey, goed punt, helemaal vergeten!

Even een stukje toegevoegd over de verzorging van een aquarium
Al het goede aanvaarden we van God, zouden we dan het kwade niet aanvaarden?’

Job 2:10
Avatar gebruiker
Mystique
CrediShark
CrediShark
 
Berichten: 6934
Geregistreerd: 20 dec 2005 21:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Ann » 03 aug 2007 07:25

Ik ben tegen het houden van huisdieren, behalve als het dier uit het asiel komt. Gewoon omdat ik vind dat dieren thuis horen in hun natuurlijke biotoop. Jammer dat de mens zoveel dingen gekweekt heeft...

De goudvissen van mijn broer die heb ik op mijn kamer gezet omdat ze daar meer licht krijgen. Ik ga ze binnenkort vrijlaten in een grote vijver bij andere goudvissen.
1 goudvis heeft zelfmoord gepleegt, die is uit het aquarium gesprongen toen ik er niet was (en ik kan hem begrijpen). De andere is nu helemaal alleen maar binnenkort niet meer.
Ik voer hem blijkbaar ook op de verkeerde manier, al is hij al 10 jaar en hij heeft nog nooit op zijn kop gezwommen. De andere goudvis was ook zo oud, maar dubbel zo groot. Echt een giant goudvis was dat.
Ik heb vlokjes, en doe er smorgens wat van in het water. Die drijven dan boven en dan gaat zij (of hij) ze opeten. Het aquarium is altijd proper, ik heb een filter, dus geen beslagen ramen of vuil water. Na een tijdje kuis ik het altijd wel eens uit.
No animals were hurt during the maintenance of this body
Rom 13,8
Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld.
How can one, who eats the flesh of others to swell his flesh, show compass
Avatar gebruiker
Ann
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 10900
Geregistreerd: 14 dec 2003 19:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Mystique » 03 aug 2007 07:28

Als je het aquarium helemaal schoonmaakt gooi je alle goede bacteriën weg. Maar goed, aangezien hij toch in de vijver gaat.. Veel beter

Ik begrijp jouw punt over dieren in hokjes. Voor een groot gedeelte weet ik nog niet wat ik vind. Enerzijds vind ik aquariums geweldig, anderzijds is er zoveel dierenleed... Konijnen fokken ben ik ook op tegen, alhoewel ik best 1 keer een nestje zou willen.

Overigens, mijn ratten en mijn twee konijnen komen bij de dierenbescherming vandaan
Al het goede aanvaarden we van God, zouden we dan het kwade niet aanvaarden?’

Job 2:10
Avatar gebruiker
Mystique
CrediShark
CrediShark
 
Berichten: 6934
Geregistreerd: 20 dec 2005 21:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Ann » 03 aug 2007 07:32

Ah cool Van de dierenbescherming en asiel een beestje in huis halen is altijd beter dan het daar te laten zitten.

Mijn aquarium kuis ik nooit echt volledig uit hoor, er blijft altijd wel wat "troep" in die kiezeltjes zitten. Maar ik maak het glas schoon met een doekje (zonder middel ofzo erop) en de filter uitkuisen, want die zit na een tijd vol.
Het lijkt wel of mijn goudvis voortdurend naar het toilet gaat Er hangt altijd een sliert uitwerpselen aan zijn...ja hoe noem je dat bij een goudvis he, zijn kont haha
No animals were hurt during the maintenance of this body
Rom 13,8
Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld.
How can one, who eats the flesh of others to swell his flesh, show compass
Avatar gebruiker
Ann
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 10900
Geregistreerd: 14 dec 2003 19:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Mystique » 03 aug 2007 07:34

Goudvissen zijn, zoals ik al zei, enorme vervuilers
Al het goede aanvaarden we van God, zouden we dan het kwade niet aanvaarden?’

Job 2:10
Avatar gebruiker
Mystique
CrediShark
CrediShark
 
Berichten: 6934
Geregistreerd: 20 dec 2005 21:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Ann » 03 aug 2007 07:35

Maar wat ik me nog afvroeg. In die vijver zitten best grote goudvissen, het is een natuurlijke vijver, geen tuinvijver. Het water is dus volledig bruin, je kan er niet door kijken.
Kan die goudvis daar wel overleven? Ik weet het is een vis, maar hij leeft al zijn hele leven in een aquarium en ik ben niet echt een kenner.
No animals were hurt during the maintenance of this body
Rom 13,8
Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld.
How can one, who eats the flesh of others to swell his flesh, show compass
Avatar gebruiker
Ann
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 10900
Geregistreerd: 14 dec 2003 19:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Mystique » 03 aug 2007 07:38

Ja het kan wel. Ik zou proberen om het water wat helderder te krijgen, vind je het goed als ik daar later nog op inga?

Oh, laat de vis langzaam aan de temperatuur en aan de waterkwaliteit wennen! Doe hem bijvoorbeeld in een emmer met een steen onderin, hang die emmer een half uur in de vijver met water uit je auquarium, na een half uur doe je twee bekers vijverwater er bij, nog een kwartier laten hangen, weer twee bekers, nog een kwartier, weer twee bekers en dan na ongeveer een uur of 1,5/2 mag de vis er in.
Al het goede aanvaarden we van God, zouden we dan het kwade niet aanvaarden?’

Job 2:10
Avatar gebruiker
Mystique
CrediShark
CrediShark
 
Berichten: 6934
Geregistreerd: 20 dec 2005 21:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Ann » 03 aug 2007 07:40

Ok dat zal ik doen, dan moet mijn moeder maar wat geduld hebben. De vijver ligt hier op 15 minutjes fietsafstand. Mijn moeder wil hem met de auto ernaartoe brengen.
En eerlijk gezegt ga ik die vis missen
No animals were hurt during the maintenance of this body
Rom 13,8
Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld.
How can one, who eats the flesh of others to swell his flesh, show compass
Avatar gebruiker
Ann
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 10900
Geregistreerd: 14 dec 2003 19:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Mystique » 03 aug 2007 07:44

Erg he, dat je je zelfs een soort van kunt hechten aan een vis Een vriendin van mij praatte altijd tegen haar vissen. Ze was helemaal gek van ze. Maar die vissen zijn wel dood gegaan omdat zij ze niet in een vijver wilde doen en ze véél te klein zaten.

Nou ja, ik ga naar mijn werk. Dierenhokken uitmesten, jeuj
Al het goede aanvaarden we van God, zouden we dan het kwade niet aanvaarden?’

Job 2:10
Avatar gebruiker
Mystique
CrediShark
CrediShark
 
Berichten: 6934
Geregistreerd: 20 dec 2005 21:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Ann » 03 aug 2007 07:48

ha leuk je werkt bij het asiel? Zou ik ook graag doen maar ik vind geen dicht in de buurt
No animals were hurt during the maintenance of this body
Rom 13,8
Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld.
How can one, who eats the flesh of others to swell his flesh, show compass
Avatar gebruiker
Ann
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 10900
Geregistreerd: 14 dec 2003 19:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Annatar » 03 aug 2007 12:22

Vissen die zelfmoord plegen klinkt wel een beetje onwaarschijnlijk als ik eerlijk ben.
"Er is meer dan genoeg licht voor diegene die ernaar verlangt om te zien."

-Ali ibn Abu-Talib
Avatar gebruiker
Annatar
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 15370
Geregistreerd: 22 feb 2004 15:29
Heeft bedankt: 125 keer
Is bedankt: 159 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Thorgrem » 03 aug 2007 12:25

Quote:
Op vrijdag 03 augustus 2007 13:22:01 schreef Tom het volgende:
Vissen die zelfmoord plegen klinkt wel een beetje onwaarschijnlijk als ik eerlijk ben.

Heel hard tegen het einde van de wereld aan zwemmen. Maar ik denk ookniet dat ze dat doen, ik denk niet dat ze het besef daarvoor hebben.
Thorgrem
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 13648
Geregistreerd: 21 jan 2006 15:09
Woonplaats: Salland
Heeft bedankt: 280 keer
Is bedankt: 392 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Tombodombo » 03 aug 2007 12:26

Quote:
Op vrijdag 03 augustus 2007 13:25:06 schreef Thorgrem het volgende:
[...]
Heel hard tegen het einde van de wereld aan zwemmen. Maar ik denk ookniet dat ze dat doen, ik denk niet dat ze het besef daarvoor hebben.

De goudvis heeft een geheugen van 3 á 4 seconden, dus eer dat ze iets beseffen, zijn ze het allang weer vergeten
Tombodombo
CrediGup
CrediGup
 
Berichten: 118
Geregistreerd: 13 jan 2007 12:33
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Raido » 03 aug 2007 13:07

Nee die beestjes hebben een nonstop kick 'wooow, dit is gaaf! Heb je ooit zo'n mooi uitzicht gezien? WOOOW en hieeer dan *stuiter*'
Let these good people practice their constitutional rights to be stupid
Avatar gebruiker
Raido
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 14556
Geregistreerd: 26 jan 2005 09:58
Heeft bedankt: 10 keer
Is bedankt: 68 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Mystique » 03 aug 2007 14:23

Quote:
Op vrijdag 03 augustus 2007 13:26:34 schreef Tombodombo het volgende:
[...]
De goudvis heeft een geheugen van 3 á 4 seconden, dus eer dat ze iets beseffen, zijn ze het allang weer vergeten

Bewijs? Hoe hebben ze dat uitgezocht dan?
Al het goede aanvaarden we van God, zouden we dan het kwade niet aanvaarden?’

Job 2:10
Avatar gebruiker
Mystique
CrediShark
CrediShark
 
Berichten: 6934
Geregistreerd: 20 dec 2005 21:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Thorgrem » 03 aug 2007 14:31

Quote:
Op vrijdag 03 augustus 2007 15:23:38 schreef Mystique het volgende:
[...]
Bewijs? Hoe hebben ze dat uitgezocht dan?

Daar de vis te laten tellen. Toen hij bij 4 was is de vis de tel kwijtgeraakt en vroeg zich verbaasd af waar hij mee bezig was.
Thorgrem
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 13648
Geregistreerd: 21 jan 2006 15:09
Woonplaats: Salland
Heeft bedankt: 280 keer
Is bedankt: 392 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Mystique » 03 aug 2007 14:34

Goh, dus ze kunnen tellen.. Wat leuke!

Tip voor met het warme weer als je toch zo'n [laatikditmaarnietzeggen] bent dat je een kom hebt, ververs nog regelmatiger, hoge temperaturen zijn niet goed voor vissen.

Dit geld eigenlijk ook voor alle aquaria en vijvers.
Al het goede aanvaarden we van God, zouden we dan het kwade niet aanvaarden?’

Job 2:10
Avatar gebruiker
Mystique
CrediShark
CrediShark
 
Berichten: 6934
Geregistreerd: 20 dec 2005 21:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Mark1987 » 03 aug 2007 15:53

Quote:
Op vrijdag 03 augustus 2007 13:26:34 schreef Tombodombo het volgende:
[...]
De goudvis heeft een geheugen van 3 á 4 seconden, dus eer dat ze iets beseffen, zijn ze het allang weer vergeten



Goudvissen kunnen leren. Is een keer bij mythbusters geweest. Ze hadden 2 aquariums met goudvissen, elk gebruikte een andere methode om de vissen iets te laten leren. Aan de ene kant van het aquarium werd dan wat eten gelegd, en de vissen moesten dan door gaten zwemmen die op verschillende hoogten in schotjes in dat aquarium zaten. In het ene aquarium werden deze gaten gekleurd, en na een paar dagen zwommen de meeste vissen binnen een paar seconden naar de andere kant van het aquarium voor hun eten, terwijl dit eerst nog een half uur ofzo duurde...

Het andere aquarium was een grote mislukking, maar toch, het bewijst dat vissen kunnen onthouden.
God is in a good mood!
Avatar gebruiker
Mark1987
CrediRog
CrediRog
 
Berichten: 3138
Geregistreerd: 07 sep 2006 08:09
Heeft bedankt: 1 keer
Is bedankt: 2 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor jesus_lover » 03 aug 2007 15:55

wauw... je weet er inderdaad veel van... weet je ook iets overhamsters??? mijn hamster eet namelijk al een paar dagen niks meer... drinkt alleen maar maar ze is nog steeds heeeel erg acctief... te actief als je het mij vraagt snachts vooral....
bla bla bla
jesus_lover
CrediGup
CrediGup
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 19 jul 2007 23:22
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Thorgrem » 03 aug 2007 16:00

Quote:

Op vrijdag 03 augustus 2007 16:55:21 schreef jesus_lover het volgende:
wauw... je weet er inderdaad veel van... weet je ook iets overhamsters??? mijn hamster eet namelijk al een paar dagen niks meer... drinkt alleen maar maar ze is nog steeds heeeel erg acctief... te actief als je het mij vraagt snachts vooral....

Volgens mij blijven de voortanden groeien van knaagdieren. Als ze geen knaagsteen hebben slijten hun tanden dus niet goed genoeg, waardoor het eten pijn kan gaan doen.
Dat zou het kunnen zijn.
Thorgrem
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 13648
Geregistreerd: 21 jan 2006 15:09
Woonplaats: Salland
Heeft bedankt: 280 keer
Is bedankt: 392 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor jesus_lover » 03 aug 2007 16:04

mmmdankje
bla bla bla
jesus_lover
CrediGup
CrediGup
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 19 jul 2007 23:22
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Mystique » 03 aug 2007 17:40

Quote:
Op vrijdag 03 augustus 2007 16:55:21 schreef jesus_lover het volgende:
wauw... je weet er inderdaad veel van... weet je ook iets overhamsters??? mijn hamster eet namelijk al een paar dagen niks meer... drinkt alleen maar maar ze is nog steeds heeeel erg acctief... te actief als je het mij vraagt snachts vooral....
Wanneer heb je voor het laatst de kooi schoongemaakt? Het kan zijn dat de hamster eten heeft verstopt wat veel lekkerder is dan datgene wat in zijn bakje zit.

En inderdaad, wat Thorgem zegt, de tanden blijven groeien. Dus als er niet voldoende knaagmogelijkheden zijn in bijvoorbeeld de vorm van hout of een knaagsteen, kunnen ze misvormde tanden krijgen waardoor ze niet meer kunnen eten.

Hoe oud is je hamster?

Overigens zijn hamsters nachtdieren, dus is het vrij logisch dat hij/zij overdag slaapt... Daarom vind ik hamsters ook niet leuk als huisdier
Al het goede aanvaarden we van God, zouden we dan het kwade niet aanvaarden?’

Job 2:10
Avatar gebruiker
Mystique
CrediShark
CrediShark
 
Berichten: 6934
Geregistreerd: 20 dec 2005 21:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor jesus_lover » 04 aug 2007 09:24

wel ze heeft een houten knaagblok.. en ik heb der hok afgelopen maandag schoongemaakt....

ze is nu net 1...

maarze is over dag ook druk...
bla bla bla
jesus_lover
CrediGup
CrediGup
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 19 jul 2007 23:22
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Ann » 04 aug 2007 13:10

Quote:
Op vrijdag 03 augustus 2007 13:25:06 schreef Thorgrem het volgende:
[...]
Heel hard tegen het einde van de wereld aan zwemmen. Maar ik denk ookniet dat ze dat doen, ik denk niet dat ze het besef daarvoor hebben.


Ik maakte maar een grapje hoor


Samengevoegd:
Quote:
Op vrijdag 03 augustus 2007 13:26:34 schreef Tombodombo het volgende:
[...]
De goudvis heeft een geheugen van 3 á 4 seconden, dus eer dat ze iets beseffen, zijn ze het allang weer vergeten [afbeelding]


3 a 4 seconden? Mijn vis weet nochtans perfect wanneer hij gevoerd gaat worden en dat uit zich in zijn gedrag.
No animals were hurt during the maintenance of this body
Rom 13,8
Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld.
How can one, who eats the flesh of others to swell his flesh, show compass
Avatar gebruiker
Ann
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 10900
Geregistreerd: 14 dec 2003 19:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Mystique » 04 aug 2007 13:51

Quote:
Op zaterdag 04 augustus 2007 10:24:24 schreef jesus_lover het volgende:
wel ze heeft een houten knaagblok.. en ik heb der hok afgelopen maandag schoongemaakt....

ze is nu net 1...

maarze is over dag ook druk...

Kijk even haar tandjes na, of laat dat doen bij de dierenarts.
Al het goede aanvaarden we van God, zouden we dan het kwade niet aanvaarden?’

Job 2:10
Avatar gebruiker
Mystique
CrediShark
CrediShark
 
Berichten: 6934
Geregistreerd: 20 dec 2005 21:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Tombodombo » 04 aug 2007 15:42

Van de week zijn de tanden van mijn hond gereinigd! Haha

Ze ging naar de dierenarts voor een prik, de jaarlijkse prik, en we vonden het wel eens tijd worden voor een gebidsreiniging, aangezien de hond verschrikkelijk uit haar bek ruikt, en d'r tanden ge.. Anyway, je snapt het wel!

Dat was dus vorige week. Afgelopen dinsdag was het zover, ze had om negen uur een afspraak bij de dierenarts. Om 11 uur werden we gebeld dat ze nog steeds níet aan de beurt was geweest; spoedgevalletje..

Toen eindelijk werden we om 1 uur gebeld: Ze was klaar!

Eenmaal thuis hoorde ik het verhaal van mijn moeder; de assistente van de dierenarts ging stofzuigen. Aangezien onze hond helemaal niet van de stofzuiger houdt, heeft ze alles laten lopen (lees: een plasje midden in het gebouw).

Óok is ze gemuilkorfd geweest, maar de reden waarom ben ik even vergeten

Er is overigens ook een kies getrokken, want die zat los.

De hond was de hele dag nog stoned, en liep dan ook behoorlijk te zwabberen. Ze kon overigens ook niet meer op de bank springen (wat er echt té zielig uitzag).

Aan het eind van de dag was ze weer helemaal de oude..
Tombodombo
CrediGup
CrediGup
 
Berichten: 118
Geregistreerd: 13 jan 2007 12:33
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor jesus_lover » 04 aug 2007 22:34

mn hamstertje gaat dood....

ze heeft een tumor in der buik....


Samengevoegd:
jank jank snik snik
bla bla bla
jesus_lover
CrediGup
CrediGup
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 19 jul 2007 23:22
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor Ann » 05 aug 2007 06:33

dan moeten jullie ervoor zorgen dat het beestje niet te erg afziet en ze daarna mooi begraven.
Mijn hamstertje (nu ben ik tegen gekooide dieren maar vroeger niet) was op een dag raar aan het lopen. het liep soort van schuin en wou niet meer eten of drinken. Het beestje was diezelfde dag al gestorven. Mijn moeder zei dat het door ouderdom kwam. (alle andere hamsters (3) die we ooit hadden zijn ontsnapt).
No animals were hurt during the maintenance of this body
Rom 13,8
Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld.
How can one, who eats the flesh of others to swell his flesh, show compass
Avatar gebruiker
Ann
CrediOrca
CrediOrca
 
Berichten: 10900
Geregistreerd: 14 dec 2003 19:41
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Re: (huis)dieren

Berichtdoor jesus_lover » 05 aug 2007 11:15

ikke weet nie wat ik er mee aanmoet...
bla bla bla
jesus_lover
CrediGup
CrediGup
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 19 jul 2007 23:22
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer

Volgende

Keer terug naar Media, nieuws en maatschappij

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten